Lokal dressyr på hemmaklubben

Idag var det dax för årets stora tävling på hemmaklubben i lindesberg, Gazira och jag startade Lc:2 och Lb:1, vi fick 60,00% i första klassen pga att gazira belv för överladdad efter galoppen och inte alls ville trava efter det :P sen blev det 62,07% i andra klassen vilket väl får raäknas som helt godkännt.
sen fick gazira låna en box medans jag var med och hjälpte till under resten av tävlingsdagen.

det blev en väldigt lyckad tävling!

Zelma mår bättre

Nu mår zelma iallafall bättre, hon haltar inte längre och hålet under hoven börjar så sakta läka ihop, hon får vara ute hela dagarna nu men måste ta det lugnt så det inte blir värre igen.

I övermorgon ska mina hästar och deras hagkompis Fille flytta till ett eget stall, ska bli så skönt att stå i ett mindre stall igen och slippa samsas med så många andra. tror att hästarna kommer tycka att det blir jätte skönt att slippa stessen också.

nya tävlingsdatum
31 augusti lokal dressyr lindenäs
21 september KM
27 september lokal dressyr linde ridskola

Pay n jump hos dylta

Idag har gazira och jag varit iväg på pay n jump hos dyltabruks ryttarförening.
Vi ställde upp i 50 och 70 cm, jag hade egentligen velat hoppa 80cm men det skulle ha blivit så sent då, så det får bli nästa gång.
Gazira var iallafall jätte duktig, hon hoppade både murar, vattenmattor, häckar och massa andra otäcka saker utan minsta tvekan. dom hade gjort så att det stod hela tiden två stycken hinder bredvid varandra, ett vanligt utan utsmyckningar och ett som var lite mer "tittigt" så som murar och annat. vi hoppade alla dom utsmyckade hindrena :D och var felfria runt både rundorna.
men tyvärr så hade gazira fått tillbaka sitt gamla vanliga vansinnes tempo, värst var det i 50cm klassen, efter att vi hade tagit oss runt det så speakern "och det var en  felfri runda och förmodligen den snabbaste idag"

Och även idag gick lastningen utmärkt! nu har jag nästan glömt bort alla problem vi har haft med det.


PS. Zelma har fått gå ut i sjukhagen för första gången idag, det gick över all förväntan, hon verkade bara tycka att det var jätte skönt att få komma ut en stund, stod bara och njöt.

stackars lilla Zelma

Efter ett besök på kliniken konstaterades det att hon hade trampat in någonting i hoven så att det hade blivit en liten skada på bosket och sen även bildats en rejäl hovböld.
så nu är i stortsett hela hennes ena framhov uppskuren, hoven är sen gipsad och lindad. broskskadan var ingen fara sa dom, eftersom hon är så ung kommer den förhoppningsvis läka fort och hon kommer inte få några men av det. Hoppas att dom står fast vid det vid återbesöket.
nu står hon på boxvila tills hon är helt ohalt, men hon har tyvärr redan tröttnat på att stå där, hon har hunnit med att klia bort nästan hela sin svans och tugga sönder en stor del av inredningen i boxen.








Zelma firar sin 1års dag!

Zelma har firat sin 1års dag genom att bli riktigt ordentligt halt!!
varken jag eller veterinären blir kloka på vad det är för något, hon haltar ordentligt på vänster fram och höger bak, höger fram vägrar hon att lyfta på och får man upp den hoven några centimeter upp i luften så tappar hon balansen helt.
hon är inte allmänpåverkad utan pigg och glad och äter bra. har 38,6 i temp.

veterinären tyckte att jag ska avvakta och se om det är bättre till imorgon, annars blir det nog en resa till strömsholm. typiskt att det alltid ska hända när det är helg och atg kliniken är stängd.

RSS 2.0