dressyrtävling

idag var det dax för km i dressyr, gazira var trött efter gårdagens hoppning och var lite slö.
inne på banan blev hon stirrig och spänd och kändes okoncentrerad, vi fick 57,93% och jag är nog lite besviken, hade förväntat mig över 60% men jag antar att det måste gå sämre ibland också.
men det bästa med dagen var iallafall att hon gick in i transporten på en gång både dit och hem :D

hopptävling

idag var det då dax för km i hoppning.
dagen började med 4 minus grader och frost, men gazira uppförde sig och gick in snällt i transporten, jag körde till tävlingen själv för fösrta gången och det gick jätte bra. micke var snäll och var med som hästskötare.
gazira var väldigt uppladdad och hävde sig runt 60cm banan på nolltid! och det blev dessutom felfritt.
sen var det dax för km klassen, 80cm. vi drog iväg i samma halsbrytande tempo som på 60cm, tyvärr så gick det så fort att vi helt missade tredje hindret, men efter en volt så tog hon resten av banan felfritt.
så nu har hon kommit på att det är fantastiskt kul att hoppa, nu gäller det bara att få henne att göra det i ett vettigt tempo också :)

vilken tur...

som tur va så blev inte gaziras ben något varmt igen och det syntes aldrig skymten av svullnad eller hälta så jag vågar nog ställa upp i tävlingarna i helgen.

vi blev slutligen tvungna att dela på hästarna, eftersom fyra av dom hade gaddat ihop sig mot en stackare som inte fick vara med alls, och hans ägare fick inte hämta honom i hagen. så nu går gazira tillsammans med två bestämda men trevliga varmblod. och det är nog bra att det är några som håller henne på plats så att hon inte börjar ta sig alltför stora friheter

...

igår var den stora dagen när vi för första gången skulle släppa ihop alla hästarna, tidigare har dom gått i två grupper för att det inte skulle bli så mycket nya att göra upp med samtidigt. men så tyckte vi att det var dax att prova att släppa ihop alla fem, och fyra av dom (inklusive gazira) verkar vara dom bästa kompisarna i världen och går tillsammans utan att så mycket peta på varandra, men så fort den femte, kommer i närheten av dom andra så jagar dom bort honom eller anfaller.
gazira verkar däremot inte alls förstå varför man ska bråka utan tror bara att dom andra leker med henne, så hon är överlycklig och far runt som en tok i hagen.
nu till det mindre roliga, när jag tok in henne från hagen igår så var ena bakbenet varmt, på med liniment och linda över natten, i morse var det bättre. hoppas verkligen att det är bra i kväll med. orkar verkligen inte med några skador just nu

RSS 2.0