Pay ´n´Jump Kvinnersta

Ännu en underbar tävlingsdag med världens bästa häst, hon gick rakt in i transporten både dit och hem och hoppade som en panter :D felfria i båda klasserna. Eftersom vi bara har varit med på tre hopptävlingar tididgare i hela Gaziras liv så valde jag att bara vara med på 50cm och 70cm. 
Det gick visserligen alldeles för fort men jag ville inte bråka med henne, hon tyckte att det var skitkul så jag lät henne hållas, tempot kan vi jobba på sen när hon har fått lite rutin.

image158
image159
image160
image161
image162
image163
image164
image165
image166

Tatizie har flyttat till Norra bro

förra veckan var jag och Micke och hämtade lilla Tatizie, hon gick jätte snällt in i transporten och stod som en liten ängel där inne hela vägen hem till stallet i Norra bro.
Men hennes nya flock ansåg sig inte behöva några nya medlemmar, dom har både jagat henne och fryst ut henne, men hon tyr sig väldigt mycket till Gazira. Och dom två första gångerna jag tog ut Gazira från hagen efter att Tatizie hade kommit så kröp hon under staketet och följde med oss.
Men nu verkar hon ha funnit sin plats i flocken, hon håller sig på ett tryggt avstånd från dom äldre hästarna och dom låter henne vara ifred.  och hon har hållit sig inne i hagen ända sen i fredags.

Jag har varit ute på några kortare promenader och haft henne i stallgången, borstat och pysslat med henne. Just nu konsentrear jag mig mest på att hon inte ska gå på folk och att hon ska ge efter för tryck, alltså backa, sänka huvudet osv.

tävling glanshammar

vilken underbar tävlingsdag, strålande solsken, trevligt sällskap, fin anläggning och framförallt EN LÄTTLASTAD HÄST! :D kan knappt tro det, hon gick rakt in både dit och hem, så lätt har hon aldrig någonsin gått in tidigare, tack Anna Twinney för tipsen som förändrade mitt liv!

och till på köpet så gick tävlingen jätte bra med, 60,37% i Lb:1 och 61,56% i Lb:0 jag vet att vi hade kunnat få ännu bättre men jag är super nöjd, allt över 60% är bra!
men bara det där med lastningen gör mig salig!

Clinic för Anna Twinney

Nu har jag precis kommit hem efter tre jobbiga men lärorika dagar på stall danora, där det i helgen har varit en tredagars clinic i hästkommunikation med Anna twinney från USA.
Både Gazira och jag har lärt oss massor men det tar nog några dagar för oss att smälta all ny information, det här var våran första kurs i nh och kommunikation.
Gazira har uppfört sig väldigt bra under hela tiden och jag hoppas att vi har lärt oss mycket som vi kommer ha nytta av i framtiden.

Tyvärr så glömde jag kameran hemma, men jag hoppas på att få lite bilder av någon av dom andra deltagarna.

trapalandas gröna ängar..

Min vän , min älskade Bricha vandrar ut på trapalandas gröna ängar, hennes tid är nu förbi. Aldrig mer ska hon behöva ha ont eller lida, hon har varit en kämpe under hela sitt långa liv, men nu ska hon få vandra på ängar där ingen smärta längre existerar.

Hon har varit min bästa vän i 10års tid, och jag kommer alltid att vara tacksam för dom åren vi fick tillsammans.
Kommer för evigt att sakna henne.

image152
image153
image154
image155
image156
image157

Lite fler bilder

image147
image148
image149
image150
image151

En ny häst!!!

jag har nästan köpt en ny häst, hon ska bara gå igenom vet besiktningen först och alla papper ska fixas
ett 1årigt halvblodssto
image143
image144
image145
sista bilden är gammal, tagen i januari

dressyrtävling ötr 4/5 08

Det blev strykningar och vi fick vara med på tävlingen hos ötr iallafall.
Gazira gick rakt in i transporten hemma och när ju skulle åka hem behövde vi bara lyfta linorna så gick hon rakt in, jätte skönt att det funkade så bra.
Tyvärr så hällregnade det under hela tävlingen, så jag var totalt dyngsur när det var dax för start ( min regnjacka var inte i närheten av lika bra som gaziras regntäcke)
Vi startade bara i Lb:0 ett program som jag egentligen inte tycker om, och vi fick 58,95% inget jätte bra resultat men helt okej och jag är relativt nöjd.
Det var första gången hon var på den ridanläggningen, och det var väldigt mycket folk och hästar. troligtvis den största tävlingen hon har varit på hittills i sitt lilla liv. Och hon var väldigt spänd och stressad, men jag tycker att hon uppförde sig väldigt bra iallafall.

dressyrtävling lindesberg 1/5 -08

Idag var det dax för bebut i L:a!
Gazira har uppfört sig jätte bra hela dagen, till och med lastningen har gått jätte bra.
Lb:1 fick vi 62, 07% vilket blev en andra placering och i La:1 fick vi 53,95% kanske inte så jätte bra resultat i den klassen men det var ju våran första La och vi hade flera missar pga, att Gazira blev överladdad och fattade galopp  på fel ställen, så trotts det så är jag jätte nöjd med dagen!!
Nu ska vi bara jobba på att få henne att slappna av inne på banan också, men det kommer väl.

ursäkta dåliga bilder...

image139
image140
image141
image142

RSS 2.0