Tatizie = Zelma

nu är det bestämmt, Tatizies nya namn blir Zelma.
förra ägaren kallade henne för det så det känns rättså naturligt, och nu kommer det stå i hennes nya svenska pass.
ska skicka in alla papper imorgon, så får vi väl se hur lång tid det tar innan jag får passet.

imorgon ska hon även få dom två små hovsprickorna hon har haft enda sen jag köpte henne åtgärdade med.

hoppning

Åh vad roligt det har blivit att hoppa igen!!! hade helt tappat all lust att hoppa innan jag böt till det nya bettet! nu är det plötsligt roligare att hoppa än att träna dressyr.
nu ska jag försöka få tag på en hopptränare så vi kan komma igång ordentligt med hoppningen!

min underbara, fina Gazira.

lite fler bilder från glanshammar






pay n jump glanshammar







min duktiga tjej!
äntligen så lossnar allt, och hon är den underbara häst som jag alltid har vetat funnits under ytan, är så glad att jag aldrig gav upp under alla motgångar.

Dressyrtävling karlskoga 15/6 -08
















Dressyrtävling karlskoga 15/6 -08











Dressyrtävling karlskoga 15/6 -08











Pay n jump Kumla

Igår var vi iväg på pay n jumpi i Kumla, och det gick helt fantastiskt!!!
Hon gick rakt in i transporten både dit och hem, kanske vågar man börja hoppas på att det har släppt nu?
Sen hoppade vi 60cm felfritt och i ett lugnt och harmoniskt tempo :D i 70cm klassen la dom in vattenmatta och mur men det var inget som Gazira brydde sig ett enda dugg om, men tyvärr så råkade hon peta ner en bom med ena bakhoven, väldigt oturligt. Men jag är ändå kanon nöjd med dagen.
Hon uppförde sig super bra och det var en väldigt rolig bana att hoppa.


Gaziras gammelmatte/uppfödare Anne var och hälsade på oss igår med och eftersom hon även är ID kontrollant så passade hon på att chipmärka och göra ett nytt konturdiagram till Tatizie så att hon kan få ett svenskt pass, och då får jag även möjlighet att döpa om henne!!! tycker verkligen inte att Tatizie är något bra eller vackert namn.
Men nu är det bara den stora frågan, vad ska hon heta??

Jag har en hopphäst!!

Redan som tvååring visade gazira upp en enorm hoppkapacitet på löshoppningar, men sen har det inte varit så lätt...
när jag började hoppa med gazira när hon var fyra så var hon måttligt intresserad och tyckte att hindrena var otäcka, sen när hon var fem började det lossna och hon hoppade lugnt och fint, men när vi skulle börja hoppa snett igeom och byta galopp så fick hon för sig att så skulle man göra över varje hinder. så hon började med att konstant landa i fel galopp på alla hinder. och under hösten när hon var fem så förändrades något - Hon började tycka att det var kul att hoppa! Hon hoppade tidigt, stort och drog iväg i 190 efter hindret, vilket resulterade i att vi höll på att krascha in i saker och jag börajde bli rädd för att hoppa med henne. så har hon nu hållit på i snart ett år.

Tills idag!!! Jag har alltid ridit henne på vanligt tredelat bett och tyckt att det har fungerat bra, men idag testade jag att bettsla upp till ett något skarpare bett eftersom jag känner att jag har absolut ingen som hellst kontroll över henne vid hoppning.
Jag satte upp fyra stycken hinder på 50cm och började värma upp på dom, hon gick i en lugn och stabil galopp och jag kunde jobba henne fram till hindret och släppa efter precis när jag ville att hon skulle hoppa. och jag förberrede mig på att hon skulle rusa iväg som ett expresslok efteråt men hon fortsatte bara i samma lugna galopp och jag kunde styra vidare på nästa hinder. sen höjde jag, 70cm, 90cm och till och med 110cm :D alla höjderna gick i samma lugna, samlade och harmoniska galopp. och jag behövde inte ens röra tyglarna :O tidigare har våra hoppass varit en enda lång dragkamp.
Jag har aldrig tidigare kännt så att jag verkligen har kunnat jobba igenom varje galoppsprång under hoppningen, och att jag verkligen kunde kontrollera längden på sprången och när hon skulle hoppa. Helt fantastiskt!

Nya bilder på Tatitzie

















RSS 2.0