bortlottade

tyvärr så blev vi bortlottade från tävlingen i latorp på söndag, så det blir ingen start då.

tävling fellingsbro 27/4 08

image122
image123
image124
image125
image126
image127
image128
image129
image130
image131
image132
image133
image134
image135
image136
image137
image138

nya hoppsadeln

image115
image116
image117
och lite bonus bilder på gazira
image118
image119
image120
image121

hopptävling

Idag var det dax för hopptävling på lindenäs, hade planerat att vara med i 60cm clear round och 80 cm med bedömning med Gazira, men gazira hade inte några som helst planer på att åka på någon hopptävling, efter en halvtimmes kämpande med lastningen orkade jag bara inte mer. Släppte ut henne i hagen och tog och lastade in Bricha istället och åkte med henne till tävlingen.
Och fast vi knappt har tränat någonting alls, bara enstaka hinder dom senaste månaderna, och förmodligen inte en bana på två år. Men hon blev överlycklig, sprang in i transporten och hoppade helt fantastiskt och vad felfri båda klasserna, men eftersom hon är tant och dessutom otränad så fick hon bara hoppa 40cm och 60cm även om hon nog gärna hade hoppat 80cm
image108
image109
image110
image111
image112
image113
image114

sen när vi kom hem igen testade jag lasta Gazira igen, och vad tror ni? jodå hon gick rakt in utan att tveka en enda gång. sen gick jag ur transporten, stängde den och körde en liten sväng med henne, lastade sedan ut och kunde utan problem lasta in henne igen.
Förstår inte riktigt vart problemet ligger.

"men hon är väl inte svårtlastad"

Arg och upprörd över Gaziras oacceptabla beteende i söndags ringde jag en bekant som jobbar med nh och bad den att komma ut och hjälpa oss med lastningen.
och vad tror ni? när han stod och tittade på kunde jag leda henne in och ut hur som helst  som en snäll gammal ridskoleponny.
jag kunde ställa henne inne i transporten säga åt henne att stå kvar och själv gå ut, det räckte med att säga "stanna" eller "proo" så stod hon helt stilla och snällt där inne.
Vi kunde köra iväg transporten till andra ställen och lasta där men hon gick in lika snällt iallafall.
och min medhjälpare kunde inte förstå vad jag menade när jag sa att hon var extremt svårlastad, utan tyckte att hon verkade vara både otroligt snäll och lydig, och vi fick beröm för att vi hade så bra kommunikation. (vilken kommunikation? Gazira berättar då aldrig vad hon tänker hitta på)
SKITHÄST!
jag har nog aldrig tidigare blivit så upprörd över att hon har gått in på en gång. för jag vet ju att  när det verkligen gäller och vi står på en tävling igen kommer hon bli lika dan, men jag fattar bara  inte hur jag ska komma till rätta med det.

 

gazira busar

image92image93
image94
image95
image96
image97
image98
image99
image100
image101
image102
image103
image104
image105
image106
image107

...

image85
image86
image87
image88
image89
image90
image91

lek i vårsolen

image79
image80
image81
image82
image83
image84

Dressyr laxå 13/4 -08

En väldigt misslyckad tävlingsdag, troligtvis våran mest misslyckade hittills.
allting började dåligt och hade jag varit lite klokare skulle vi inte ens ha åkt iväg, hon började direkt krångla vid lastningen hemma, vilket gjorde mig väldigt förvånad eftersom jag har lastat henne hemma var ena dag den här veckan och då har hon gått rakt in utan att tveka och jag har tilloch med kunnat gå ur transporten och stängt luckan själv utan att hon har försökt backa ur.
efter ca 30 minuters bråkande gick hon iallafall in, och vi kom iväg lite för senade men jag tyckte ändå att vi hade rättså gått om tid. Men när jag kom till sekritariatet fick jag reda på att dom låg 40 minuter före i tidsplaneringen och jag skulle vara på banan om tio minuter. så det blev väldigt stressigt, som tur var så var tävlingsledarna väldigt snälla och gav min fem minuter extra att värma upp inne på banan.
Gazira var väldigt stressig och det var jätte mycket att titta på inne på banan och mycket folk som sprang omkring på läktaren. Programmet gick så där, hon var alldeles för spänd och blev för kort både i formen och i steget. vi fick slutligten 59,31% vilket jag är rättså besviken över eftersom jag hade räknat med att helt klart för över 60%. men det var också första gången hon var på en så pass stor tävling och en helt ny tävlingsplats.
Sen kom den största besvikelsen, lastningen hem! Jag kommer inte ens ihåg senast hon var så dum som hon var då, det tog över två timmar att få in henne, och vi testade verkligen allt! men hon stod bara helt lugnt, med huvudet i marken och fastfrusen med frambenen på luckan och bakbenen neranför. Och vad man än gjorde gav det ingen reaktion alls. till slut lyckades vi få in henne med hjälp av linor och många personers hjälp
då kan jag lova att hon hade varit billig om någon hade erbjudit sig att köpa henne!! men så här dagen efter tycker jag lika mycket om henne igen som vanligt, så det är väl bara att kämpa på

nya hoppsadeln har kommit

i fredags kom Gaziras nya hoppsadel, och den verkar ligga jätte bra.
vi provhoppade lite med den i helgen, det var lite ovant eftersom jag bara har ridit i dressyrsadeln i flera månader men det var skön den med.
bild kommer så småningom.

inställd tävling

jag tvingades ställa in hopptävlingen idag pga. att jag ramlade av Gazira igår (första gången någonsin!!) och gjorde illa axeln ordentligt, den är lite bättre idag men fortfarande inte bra. Vi hoppade på terrängbanan och jag var övermodig och skulle hoppa ett väldigt högt hinder som vi aldrig hade hoppat förut, Gazira hoppade då en meter över hindret och sen rakt åt sidan och jag flög ner i marken (kan även tillägga att jag hade dressyrsadeln, vilket kanske inte heller var så smart) sen sprang Gazira in och vandaliserade en trädgård innan jag hann få tag på henne. Som tur var så hade inte hon fått en enda skråma iallafall, och det är ju det viktigaste.

bonusbild:
image60


kommande tävlingsdatum:
13 april lokal dressyr laxå
20 april klubbhoppning lindesberg
27 april lokal dressyr Fellingsbro
1 Maj klubbdressyr lindesberg



RSS 2.0