terränghoppning

idag fick gazira se en terrängbana för första gången i hela sitt liv, och jag är så himla imponerad av henne, hon som normalt håller på och fjantar sig som sjutton när man ska hoppa, nu fög hon över vart enda hinder jag styrde henne mot, allt från 30 cm till 90 cm. vem vet, det kanske blir en fälttävlanshäst av henne en vacker dag...

ingen tävling

det blev ingen tävling idag, pga det extremt dåliga vädret. Jag hade ingen lust att varken köra, lasta eller tävla i hällregn och stormvindar. och gazira var nog lika glad för det.

nya tävlingsdatum

nu är det nya tävlingar inplanerade i kalendern:
29 september clearroundhoppning norslund 70,80cm
13 oktober km hoppning lindenäs 60,80cm
14 oktober km dressyr Lb:1

dressyrtävling

idag var det dax för nästa tävling, gazira överraskade med att gå in i transporten i princip på en gång trotts att hon var på relativt ny mark i sitt nya hem. tyvärr så var vi lite väl optimistiska när det gällde tiden och resan genom örebro tog mycket längre tid än vad vi hade räknat med. vi kom till tävlingsplatsen 30 min innan start så det var bara att ta på utrustningen och rida fram ca 15 min och sen köra programet. och det gick faktiskt jätte bra! 60,67% och en sjunde placering.
och hon gick in nästan på en gång när vi skulle åka hem också så jag är verkligen jätte nöjd med dagen!!!
hon är så himla duktig min tjej! :)

äntligen lite dressyr

nu har vi äntligen fått låna en paddock och tränat igenom programmet några gånger, hon var stirrig och tyckte att paddocken var jätte farlig menn efter ca en halvtimme gick hon riktigt bra, sen började det hällregna så att vi fick ge upp för idag

...

nu har gazira bott några dagar i sitt nya hem, hon är fortfarande lite orolig när hon ska stå på gången eller om jag rider iväg själv med henne men annars verkar hon trivas bra här.
tyvärr så är paddocken avstängd pga stacketbygge och ridhuset avstängt pga underlagsarbete så än har vi inte kunnat träna dressyrprogrammet till på söndag än, men jag hoppas att vi hinner köra igenom det någon mer gång innan helgen, har inte ridit det sen i fredags.

nu har gazira flyttat hemifrån.

Idag var det då dax för Gazira att flytta in i sitt nya stall här i Örebro, och det gick riktigt bra, hon har än så länge fått gå i en egen hage och bara nosa på dom andra hästarna över staketet, men hon verkar inte vara så värst intresserad av dom, gräset lockade mycket mer än dom andra hästarna.
Sen är det bara att hoppas på att det går bra när vi ska släppa ihop dom.

hoppträning

Idag har vi tränat hoppning och Gazira börjar verkligen få in tekniken, hon hoppar 1,10 med hur mycket luft imellan som helst. och hon tycker verkligen att det är jätte roligt, lite väl roligt ibland kanske för hon blir så himla uppspelt och busig.
Jag har även packat ihop alla hennes saker, (tror nästan att hon har mer grejer än vad jag har) imorgon bär det av till nya stallet.

lindenäs 9/9

324165-5

lindenäs 9/9

324165-6

lindenäs 9/9

324165-7

lindenäs 9/9

324165-8

åh denna häst...

Gazira har ju sedan några år tillbaka haft för sig att hon absolut inte vill åka transport, inte för att hon tycker att det är farligt eller otäckt utan just för att hon bara inte vill. och i söndags när vi var iväg på tävling så ville hon ju inte åka hem utan höll bara på och bråkade och krånglade.
så igår tänkte vi att vi skulle ha lite transportterapi med henne, med tror ni hästen vägrar att gå in då? nejdå utan då lastar hon sig själv tjugo gånger på rad utan att blinka... när det passar henne går det hur bra som helst men när hon har bestämmt sig för att hon inte vill så går det bara inte.
Hovslagaren var även här idag, och hon uppförde sig riktigt bra och försökte inte sparka honom en enda gång :) även om hon drar till sig benen imellanåt.

...

Gazira och jag hamnade även i tidningen idag, en riktigt bra bild tillochmed!
fick även reda på att vi slutligen slutade på 10e plats igår. vilket man väl får anse som bra med tanke på att hon bara är fem år

bilder från sportcupen i sommras, gaziras mest lyckade tävlingsdag hittills!

image1image2image3image4

Gazira blir örebroare

nu på söndag kommer gazira att flytta hemifrån, jag har flyttat in till örebro för att plugga och det blir för långt att åka hem till pappas gård och rida, så därför får Gazira också flytta in till stan. hon kommer att bo i ett jätte fint stall i norra bro, med ridhus och allt i närheten. Så att vi slipper träna dressyr i is och snö. Jag är övertygad om att hon kommer att trivas jätte bra där, frågan är vad Bricha tycker om att hennes låtsasbäbis flyttar ifrån henne.

nästa tävling

Nästa tävling är den 23 september på linde ridskola, då kommer vi att ställa upp i lätt B2, våran första start på 60m bana.

Lokal dressyr lindenäs

Idag var det lokal dressyr på hemmaklubben, dock var vi inte mer än två från klubben som deltog. Dagen började bra och gazira gick in i transporten i princip på en gång, vilket ledde till att vi kom till tävlingen lite väl tidigt och fick vänta ca två timmar till starten. Vi ställde bara upp i Lätt B1 idag, Programmet gick hyfsat men hon var stel och lyssnade inte riktigt på skänklarna så jag fick inte igenom ordentlig ställning och sen blir hon lite väl hög i formen. Resultatet blev 58,62% och i kom iallafall topp 10. över lag var det väldigt låga poäng, har inte sätt resultaten än men när jag kollade innan vi började lasta var det bara fyra som hade över 63%, och gazira var dessutom yngst på hela tävlingen!!
men sen hade hon bestämmt sig för att hon skulle inte åka hem, utan höll bara på och bråkade och kastade sig omkring, hon var mycket värre än vad hon har varit på mycket länge, efter 35 minuter lyckades jag, pappa och Anne få in henne med hjälp av linor, vilket ju ger ett lite tråkigt slut på en annars lyckad dag. Jag blir så trött på henne när hon håller på och bråkar om det där när allting annat går så bra.
sen när vi kom hem så testade jag lasta henne igen, då kunde hon gå in och ut ur transporten hur många gånger som helst utan att tveka, så det är ju bara dumheter från hennes sida.
bilder från idag kommer att komma innom kort

Välkommen till min nya blogg!

nu har gazira fått en egen blogg, här kommer det att komma upp info och bilder från tävlingar och annat kul

RSS 2.0